Hő-és vízzáró szigetelés PUR habbal

Rólunk

A vállalat története

PUR-IZOLACE s.r.o. egy eredeti cseh cég, amely hő-és vízzáró szigetelések gyártására szakosodott kemény poliuretán (pur) és poliizocianurát (pir) hab szórásával vagy öntésével a helyszínen – az építkezésen közvetlenül az ügyfél telephelyén. A PUR-IZOLACE s.r.o. 1991-ben alakult. Ezen a területen átfogó szolgáltatásokat nyújt: hőtechnikai számítások, projektdokumentáció, anyagok kiválasztása, technológiai eljárások és a Gusmer technológiák (USA) megvalósítása. Számos európai szakértővel együttműködik a technológia fejlesztésében. Kelet-Európából egyedüliként kapta meg 1998-ban az USA-ban a Poliuretán Tető Oktató Központ tanúsítványát. Szolgáltatásainkat egész Európában nyújtjuk.

A csehországi gyártókapacitás összesen 9 mobil nagynyomású GUSMER/GRACO technológiai egység poliuretán habok feldolgozására.

A PUR-IZOLACE cég kezdetei 1988-ra nyúlnak vissza, amikor a litoměřicei OSEVA cégnél a volt NDK (Német Demokratikus Köztársaság) szakértőivel együttműködve bevezették a poliuretán hab szigetelés szórásának technológiáját.

A PUR-IZOLACE s.r.o. 1992-ben alakult meg a PUR – IZOLACE Trading s.r.o. üzleti leányvállalat. 1994-ben további leányvállalatokat alapítottak – PUR IZOLACE Opole Sp. Z o.o. Lengyelországban és a Magyar PUR IZOLÁCIÓ K.f.t. 1998-ban megalakult a szlovák PUR IZOLÁCIE s.r.o. Szlovákia.

A cég szinte kezdettől fogva részt vesz a környezetvédelemmel kapcsolatos technológia fejlesztésében.

A PUR-IZOLACE már 1993-ban (lásd a képet) intenzíven részt vett a környezetre káros CFC-k helyettesítésében. Már jóval korábban bevezettük a teljesen környezetbarát poliuretán habokat, amelyek nulla káros hatással vannak az ózonrétegre (ODP – lásd a cikket a Publikációk fejezetben). 2018-ban a globális felmelegedés (GWP) mérséklése szempontjából környezetbarát HFO alapú W60 anyagával valósította meg a szigetelést. Külföldi partnerekkel szorosan együttműködve bevezette a SILICOAT® szilikon alapú, nagy ellenállóképességű UV védőrétegeket (tetőszigeteléshez), hosszú élettartammal, beleértve a csehországi gyártást is.

A kemény poliuretán spray-vel, „on-site-in situ” szigeteléssel kapcsolatos teljes know-how-t világszinten a „PUR IZOLACE szigetelőrendszer” termék tartalmazza.

További termékek a „PUR Thermal Insulation System“, az öntött kemény poliuretán hab és a „PIR Thermal Insulation System“, a helyben öntött merev poliizocianurát hab.

Viszonylag új termék (első alkalmazás 2005) a „PUR INSULATION SOFT szigetelőrendszer“, nyílt cellás szerkezetű könnyű poliuretán hab, helyszínen szórva, alacsony energiaigényű és passzív épületek, tetőterek stb. hang- és hőszigetelésére.

A PUR IZOLACE® név 1992 óta védjegy alatt áll, csakúgy, mint a SILICOAT® termékek.

Rólunk

Jelentős elismerés

A cég szórható poliuretánhabok terén szerzett szakértelmének jelentős elismerése, hogy a céget megemlítik a IAL CONSULTANTS 2007. decemberében a „A Global Market Report on Spray Polyurethane Foams“ cimű világjelentésben.

A PUR IZOLÁCIÓ kft. az elsők között volt a „GREEN SAVING“ támogatási programban a professzionális beszállítók listáján, regisztrált termékei valamint technológiái listáján. (PUR IZOLÁCIÓ szigetelőrendszer PUR IZOLÁCIÓ SOFT szám. SVT 5338.

A PUR IZOLÁCIÓ® 1992 óta védjegy alatt áll, csakúgy mint a SILICOAT® termékek.

2021-ben a Festékek Lakkok kft. megkapta a Visionary 2020 díjat az újonnan kifejlesztett PUR INSOLATION ALEBDO rendszerét amely csökkenti a felmelegedést.

A PUR IZOLÁCIÓ kft.
A következő tevékenységekre jogosult:
A PUR IZOLÁCIÓ kft. Az összes tevékenységének termékével rendelkezik (szigetelő rendszerek). Állami Vizsgálóiroda felhatalmazott személye által igazolt.